Kezdőlap Uncategorized

Megkezdődött a Herman Ottó Múzeum bővítése

A múzeumlátogatás minőségének emelése céljából a napokban elindult a Herman Ottó Múzeum fejlesztését célzó munka. Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint kedvezményezett a „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” című pályázati felhívásban valósítja meg a Herman Ottó Múzeum bővítését.

Az átalakítás során megújul a földszinti fogadótere. Az új épületrész az aulához kapcsolódik, ahol az emeletre vezető elegáns lépcső alá kerül egy nagy kapacitású új vizesblokk egység, akadálymentes mosdókkal, kismama- és bababarát kialakítással. Új ruhatár és új látogatói pénztár készül. Itt lesz lehetőség a tárlatvezető audio guide és visual guide eszközök kölcsönzésére, de akár babakocsit is kérhetnek a kisgyermekes családok a múzeumlátogatáshoz. Az új főlépcsőn az emeletre érkezve egy galériás kialakítású, tágas közlekedő tér nyílik. Innen közelíthetőek majd meg a képzőművészeti kiállítások, a bolt-kávézó és a tetőterasz is.

A fejlesztés eredményeként egy komplex, történeti hagyományokra alapozó, ugyanakkor a XXI. századi élménytér jön létre, valamint bővülnek a múzeum program- és kiállítás-szervezési lehetőségei. Az új kiállítási látványosságok hozzájárulnak a látogatók számának növekedéséhez. A fejlesztés várhatóan jövő tavaszra készül el.

A „Herman Ottó Múzeum bővítése és környezetének fejlesztése” című projekt 100%-os mértékben az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege 974.552.974- Ft – ez olvasható Miskolc Megyei Jogú Város – Polgármesteri Hivatalának közleményében.