Kezdőlap Uncategorized

Megnyílt a miskolci elkerülő út

Miskolc, 2015. június 26. Jármûvek közlekednek a Miskolcot észak-északkeleti irányból elkerülõ új útszakaszon az átadás napján, 2015. június 26-án. Az 5,8 kilométer hosszú út az M30-as autópálya korábban kialakított csomópontja és a Miskolc Zsigmond utca csomópontja között halad és 20-30 perccel rövidíti meg a menetidõt. A beruházás 13,9 milliárd forintba került, amelynek 85 százaléka uniós, míg a 15 százaléka hazai forrás volt. MTI Fotó: Vajda János

2015.06.26-án, pénteken megnyílt a forgalom előtt az új nyomvonalon megépült 5,8 kilométer hosszú, Miskolcot észak-északkeleti irányból elkerülő út, a beruházás 13,9 milliárd forintba került – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. pénteken az MTI-vel.

 A beruházás költségének 85 százaléka uniós, míg a 15 százaléka hazai forrás volt.
Az elkerülő út az M30-as autópálya korábban kialakított csomópontja és a Miskolc Zsigmond utca csomópontja között halad és 20-30 perccel rövidíti meg a menetidőt.
Az úton egy Sajó-híd és négy vasbeton híd épült. Az elkerülő út elsőfokú árvízvédelmi gátként is szolgál, teljes védelmet biztosít Arnót és Felsőzsolca részére – áll a közleményben.

 

Forrás :  MTI