Fontos feladatokat látnak el minden nap.
A köztisztviselőkkel gyakran találkozhatnak azok, akiknek valamilyen ügyintéznivalójuk akad. Nem véletlen, hogy egy napon, egészen pontosan július 1-én őket ünnepeljük.
Ebből az alkalomból tartott díjátadó ünnepséget a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat csütörtökön. Az ünnepélyes eseményen átadták a „Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Elnökének Köztisztviselői Díját”, valamint a „Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzati Hivatal Dicsérő Oklevelét”.
A „Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Elnökének Köztisztviselői Díja” azoknak a köztisztviselőknek adományozható, akik a közigazgatás, a közszolgálat területén végzett magas színvonalú tevékenységükkel hosszú időn át eredményesen szolgálták a megye lakosságát. Az idén Bainé Busznyák Gizella, Dombóvári Lászlóné, dr. Guláné Bacsó Krisztina, Kiss Péterné Katalin, Majoros Istvánné, Selmeciné Antalóczy Zsuzsanna, Sóvári Zsoltné, Szabóné Fehér Mária, Szakácsné Tóth Marianna, Takács Erzsébet, Turócziné Fazekas Magdolna, Vargha Tibor, Vass László, Virágné Bordás Erzsébet, és dr. Vitányi Eszter kiemelkedő munkáját ismerte el a megyei önkormányzat elnöke.