Óriási különbségek vannak a lakásárak között a megyében.

Hihetetlen eltérések tapasztalható a magyar lakásárak között. Az ingatlan.com szakmai portál adatai szerint országos szinten százszoros különbségek is megállapíthatók. A legmagasabb átlagos négyzetméter árat, közel 2 millió forintot a budapesti Rózsadombon, a Vérhalom utcában rögzítették, míg a legolcsóbban a borsodi Rudabányán lehet vásárolni, ahol az Árpád utcában ugyanez az adat mindössze 21 ezer forint.
A szakemberek érdekes fejleményeket tapasztaltak a borsodi lakáspiacon is. Tavaly megyénkben átlagosan 191 ezer forintos négyzetméter áron lehetett lakást vagy házat venni, egy évvel korábban ez a szint még csak 173 ezer forint volt, az éves drágulás tehát 10,5 százalékot tett ki.
Megvizsgálták azt is, hogy mely utcában kell a legmélyebbre nyúlni a pénztárcában és hol a legkevésbé. Az első helyet a miskolci Arany János tér – vélhetően a Macropolis-tömb – szerezte meg (394 ezer forint/négyzetméter), a második lett a Régiposta utca (383 ezer forint/m2), a dobogóra pedig még a Szemere Bertalan utca fért fel (363 ezer forint/m2). A tízes toplista további szerepelői a miskolci Aradi, Dóczy, Miklós és Dessewffy utca, valamint a tiszaújvárosi Pajtás köz, Juhar köz és Örösi út (327-358 ezer forint/m2).
De vajon hol található a másik véglet, a legolcsóbb megyei lakások? Ezen a listán a már említett rudabányai Árpád utca vitte el a pálmát 21 ezer forintos négyzetméter árral, utána pedig a 25-26 ezer forintos értékkel következik az ózdi Nagyamerika utca, Farkaslyuk település és a borsodnádasdi Kölcsey utca.