Kezdőlap Uncategorized

Minden miskolci szurkolás erőt ad – villáminterjú Gercsák Szabinával

Októberben találkoztunk, akkor reménykedtél a felépülést követő jó szereplésben. Az országos bajnoki cím azt hiszem a lehető legjobb, ami történhetett. Benne volt a pakliban? Számítottál rá?

Köszönöm a méltatást, természetesen sikerként élem meg, hiszen egy tavalyi kihagyott Ob és egy  hosszú rehabilitációs folyamat végén újra magyar bajnoknak lenni szuper érzés! Alapjában véve a felkészülésem része volt ez a nap, így jól estek a küzdelmek ahol megtettem mindent ami tőlem telhető volt. Megtanultam, hogyha beleteszed a munkát abba amit csinálsz akkor előbb utóbb meglesz az eredménye. Ez most egy magyar bajnoki címet jelentett, és bízok abban, hogy a következő nemzetközi versenyeim is hasonlóképp fognak alakulni!

– Milyen érzés volt 2018 után ismét a magyar bajnokság legjobbjának lenni 70 kg-os súlycsoportban?

A súlycsoportomban nagyon rég óta a legjobb vagyok itthon, így mondhatom, hogy magammal szemben ez volt az elvárás! Egy évvel ezelőtt ilyenkor műtöttek, akkor még nem voltam benne biztos, hogy egyáltalán részt tudok-e venni bármiféle versenyen, éppen ezért ez egy különleges első hely lesz emlékeimben!

– Hogy érzed most magad testileg-lelkileg? Teljesen felépültél?

A rehabilitáció egy nagyon hosszú folyamat volt, ami még mindig tart, bár már egy sokkal erősebb fokozatba kapcsolva. Jelenleg az erőnlét visszaszerzése a legfőbb cél, még vannak pici hiányosságok de megyünk tovább, tudom mibe kell javulnom és bízok abban, hogy a munka itt is ki fogja magát forrni egy olimpiai kvóta formájában!

– Mi várható az év további részében? Hol lesz legközelebb versenyed?

Ez az év az Olimpia éve, nagyon sűrű a programunk! Februárban több edzőtáborom (Párizs, Düsseldorf) és egy düsseldorfi versenyem lesz! Majd Márciusban is további 2 verseny! Aki szívesen nyomon követne az a sportolói facebook oldalamon megteheti és természetesen minden miskolci szurkolást jó néven veszek majd! Erőt fog adni 🙂

Köszönjük a villáminterjút és további sok sikert kívánunk a Mizu Miskolc nevében!

Hován Szilvi