Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Miskolci Advent – indul az ünnepi menet!

Legyen mindenhol karácsony Miskolcon!Változatos ünnepi programokra készülhetünk a városban.

A miskolci  intézmények dolgozói és a város kulturális szereplői összefogtak és együtt találták ki, hogyan is ünnepelhetne a város, a miskolciak, az ide látogatók.

Tavaly másképp telt az ünnep, hisz az volt az első olyan karácsonyunk, melyet sajnos a járványügyi helyzet rendezett. Idén azonban úgy tűnik, lesz mód az advent megélésére, bár emellett a járványügyi szabályokat szigorúan be kell tartanunk.

A karácsonyi díszkivilágításról a héten már gondoskodtak a Városgazda munkatársai.

November 26-án kezdődnek az adventi programok. Pénteken 16:30-kor indul útjára a nyitófelvonulás. Az ünnepi menet a Miskolci Nemzeti Színháztól sétál át a Szent István térre, ahol Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere kapcsolja majd fel az adventi várakozást jelképező ünnepi fényeket.

Idén is jár majd az adventi villamos, koncertek várják a közönséget, és kórusok foglalják dalba a karácsony örömét. Az ünnep közeledtével pedig újra felhangzik a Csendes éj, amelyet kilenc nyelven, kórussal adnak elő miskolci művészek – áll az önkormányzat közleményében

Most se feledkezzünk el a nehéz sorsú gyermekekről, hisz egy kis adománnyal szebbé tehetjük a számukra is az ünnepi időszakot. A város továbbá gyűjtést szervez állatmenhelyeknek és több jótékonysági szervezetnek.

Az online térből visszaköltözik a Szent István térre az adventi vásár. Emellett különböző programok, koncertek színesítik az ünnepi forgatagot, bábelőadások csábítanak mesés kalandokra, színművészek idézik meg az advent szellemét, és ünnepi fénybe öltözik a miskolci városháza is.

Magyarország legnagyobb szimbolikus karácsonyfája idén is az avasi kilátó lesz.

Bízunk abban, hogy a járványügyi helyzet alakulása és a kormányzati védelmi intézkedések lehetővé teszik a közös ünneplést, de ne feledkezzünk el arról sem, hogy a járvány terjedése egyelőre nem látszik lassulni, éppen ezért különösen fontos, hogy az ünnepek ideje alatt is mindenki tartsa be az érvényben lévő járványügyi szabályozást. Vigyázzunk egymásra!

Fotó: Miskolc MJV – Polgármesteri Hivatal, MVK Zrt.