Portrait of young woman putting on a protective mask

Döntött a miskolci operatív törzs.

Amint arról korábban beszámoltunk, Kazincbarcikán a múlt héten döntöttek arról, hogy az önkormányzati intézményekben újra bevezetik a kötelező maszkviselést. Most Miskolc is követte ezt a példát, miután újra ülésezett a miskolci operatív törzs.
A megbeszélésen elhangzott, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint az országos folyamatokhoz hasonlóan megyénkben is nőtt a fertőzöttek száma, a vírus terjedése jelenleg az oktatási-nevelési intézményekben figyelhető meg a legmarkánsabban. A megyében az elmúlt időszakban valamivel kevesebb, mint 2000 új megbetegedést regisztráltak, a kórházakban 100 új beteget fogadtak COVID19 miatt.
Miskolc város vezetése éppen ezért mindenkinek azt javasolja, hogy továbbra is rendszeresen mosson kezet, használjon kézfertőtlenítőt, lehetőségeihez mérten tartson megfelelő védőtávolságot másoktól, viseljen maszkot különösen zárt térben és zsúfolt intézményekben, tömegközlekedési eszközökön, üzletekben, közösségi terekben, illetve aki teheti, oltassa be magát a koronavírus elleni valamelyik vakcinával. Ezzel egy időben pedig elrendelte a kötelező maszkviselést az önkormányzat, a városi cégek, illetve a városi közintézmények munkavállalóinak körében, az ügyfeleknek pedig javasolja a maszkviselést.
Az idősellátási intézményekben már korábban bevezették a kötelező maszkviselést és szigorították a látogatás szabályait.