Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Mit tehetünk közösen, hogy jobb legyen a levegőminőség Miskolcon?

Erre a kérdésre keresi a választ 50 helyi lakos, avagy folytatódik az „ötven miskolci” eszmecseréje a hétvégi Közösségi Gyűlésen.

Szeptember közepén rendezték az első Közösségi Gyűlést, melyet most szombaton és vasárnap, azaz október 2-3-án folytatatnak. Magyarországon Miskolc a második, aki a részvételi demokrácia eszközrendszerét ezzel az újfajta módszerrel bővítette

Az esemény megrendezésében Miskolc MJV Önkormányzata a DemNet Alapítvánnyal és a Dialóg Egyesülettel működik együtt. Az esemény helyszíne a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár nagyterme.

A fórum témáját az önkormányzat helyi civilekkel közösen választotta meg a klímaváltozás tematikáján belül.

Levegőt! Mi szennyezzük, mi szívjuk. Mit tehetünk közösen, hogy jobb legyen a levegőminőség Miskolcon?

A Közösségi Gyűlés segítségével a városi önkormányzat közvetlenül ötven helybeli, de közvetetten ezrek, sőt, tízezrek véleményét tudja meghallgatni és későbbi döntéshozatalainál figyelembe venni. A kétszer két hétvégés megbeszélésen a gyűlés tagjai közös nyilatkozatot, illetve javaslatcsomagot fognak megfogalmazni, ami iránymutatásképp szolgál a városvezetés számára a következő időszak nagyobb döntéseinél.

A közösségi gyűlés és általában a részvételi program céljáról, eredményeiről a miskolc.hu/tervezzukmiskolcot weboldalon lehet bővebb információt találni.