Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Mit tettél Walsh?!

McBride papa kérdezi ezt a Búnvadászok című filmben, ahol nem győzi hangsúlyozni, hogy Kirby a parancsnok. Szerintem sokan látták Bud Spencer és Terence Hill egyik klasszikus filmjét, és a ma hajnali úszó elődöntőben, amikor Katinka (a paranscnok) kikapott Walshtól ez volt az első, ami eszembe jutott.

Szerencsére nincs baj, az 1-es pályán ugyan de ott lesz 200m vegyes női döntőjében Hosszú is

Reméljük ettől az amerikaiak kissé elbízzák magukat, és 11:1-ben lehet majd Katinkára fogadni. Aztán a finálé után elhangzik majd ez a párbeszéd is:

"Szóval Hosszú béna vén ember, sörhasat eresztett, rozsdásak az izületei. Lehet. Viszont te Bugsy te bunkó vagy, kitömni való barom vagy és még finom voltam. A hülyeséged fél millió dollárba került nekünk, ezt ki meri megmondani a görögnek?"

Milák Kristóf viszont imponáló versenyzéssel jutott be a legjobb idővel a holnap hajnali fináléba 200 m mellúszásban. 

Ami a többieket illeti: ez bizony egy felejtős nap lesz.

 • Péni István és Mészáros Eszter a hetedik helyen végzett a légpuskások vegyes páros számában a tokiói olimpián. Az AP hírügynökség tőlük várt aranyat.
 • Kiesett Ungvári Attila és Özbas Szofi a cselgáncs verseny első szakaszában
 • Női kézilabdában az eredmény mindent elmond: Brazília -Magyarország 33-27
 • Második csoportmérkőzését is lejátszotta, de ezen is vereséget szenvedett a tollaslabdázó Krausz Gergely, Sárosi Laura pedig sérülés miatt visszalépett, így a tollaslabdázók is befejezték.

Azért van, aminek örülhetünk, de nem sok

 • Bragmayer Zsanett a 12. helyen végzett a női triatlonversenyben, ezzel minden idők legjobb magyar női eredményét érte el a sportágban az ötkarikás játékokon.
 • A vitorlázók ötödik futamán Érdi Mária bravúros szerepléssel a másdik helyre futott be, így a Laser Radial hajóosztályban a hiuszadikról a 15. helyre lépett előre
 • A férfiak Laser hajóosztályának 4. futamában 15. lett Vadnai Benjamin, s ezzel összesítésben két pozíciót visszacsúszva a 11. helyen áll. Neki két futama lesz még ma
 • Kenderesi Tamás is döntős 200 m pillangóúszásban, ő az 5. idővel a kvalifikálta magát a szám szerdai fináléba.

ÉS MÉG EGY JÓ HÍR

Megkezdődtek a finndingi hajóosztály küzdelmei is az olimpián. Az első futam remekül sikerült világbajnokunk, Berecz Zsombor számára, aki a második helyen zárt, tehát jó formában kezdett, így reménykedhetünk a történelmi magyar sikerben.

Ami jön még ma

 • Kerékpár, 8.00: Vas Kata Blanka (női mountain bike) – terepverseny
 • Férfi vízilabda 11.20: Japán–Magyarország – A-csoport
 • Úszás 12.16: Szabó Szebasztián (férfi 100 m gyors) – előfutam
  12.20: Németh Nándor férfi (100 m gyors) – előfutam
  12.27: Hosszú Katinka  (női 200 m pillangó) – előfutam
  12.31: Kapás Boglárka (női 200 m pillangó) – előfutam
  12.54: magyar váltó (férfi 4×200 m gyorsváltó) – előfutam
  13.21: Kalmár Ákos (férfi 800 m gyors) – előfutam