Persze a sort kölcsönvettük csupán a Bródy-SZörényi párostól, da valóban ez a döntések időszaka. A hónap elején kezdődött év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány még idén is csaknem egymillió gépjárművet, köztük mintegy 550 ezer személygépkocsit érint majd. Téged is?

Százezres rohamra készülnek

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége az év végi váltási időszakban 100 ezer szerződésváltásra számít. Az érintett 13 biztosító már kihirdette az év végi tarifákat. Így már összehasonlíthatod a piacon elérhető lehetőségeket a meglévő biztosítód által megajánlott díjjal, amelyet november 11-ig kell megkapnod postai úton, vagy e-kommunikációs szerződés esetén e-mailben.

December elseje éjfélig van lehetőséged a meglévő szerződés felmondására legkésőbb.

Az új biztosítás kiválasztásának határideje december 31.

Kalkulálj az összeggel

A gépjárművek üzembentartóinak a tavalyihoz képest átlagosan 5-10 százalékos a díjemelkedése.

Ez azt jelenti, hogy az újonnan megkötött szerződések éves átlagos díja személygépkocsik esetében 28-29 ezer forint körül alakul.

Az autósok 2010. január 1-je előtt egységesen január elsejei évfordulóval köthettek kötelező biztosítást. Az azóta megvásárolt gépjárművek szerződéseinél azonban már nem a naptári kezdőnap, hanem a megvásárlás napja számít évfordulónak, amikor lehetőséged van a biztosítót váltani, 2010 óta tehát évről évre csökken az év végén forduló szerződések aránya.