Kezdőlap KÉK HÍREK

Mozgalmas napok a rendőrségen

Az angol bíróság elől menekült egy Mezőkövesden élő brit állampolgár.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság munkatársai május 12-én 18 óra után elfogtak egy 34 éves helyi lakost. Az egyenruhások azért fogták el a brit állampolgárságú férfit, mert az Egyesült Királyság bírósága körözte börtönbüntetés letöltése, illetve rablás elkövetése miatt. A rendőrök a körözött férfit a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságra előállították, és őrizetbe vették.

A rendőrök büntetőeljárást indítottak azzal az asszonnyal szemben, aki egy miskolci kórházban megszúrta az ápolóját.

A 69 éves gyanúsított egy műtét miatt ment be az egyik miskolci kórházba. A kórház egyik ápolónője május 13-án 14 óra 15 perc körül látta el betegágyában az asszonyt, aki – amikor elfordult tőle – egy késsel megszúrta. A sértettet azonnal megműtötték, aki az elsődleges adatok szerint súlyos sérülést szenvedett.

A Szerencsi és a Miskolci Rendőrkapitányság május 13-án a távoltartó határozat szabályainak megszegése, illetve tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt egy-egy férfival szemben indított eljárást. A szabálysértőket a járőrök előállították, majd őrizetbe vették.

Ez is sok, de történt még más is. Az elmúlt 24 órában a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai két, elfogatóparancs hatálya alatt álló körözött személyt fogtak el és vettek őrizetbe. Valamint megyénkben két személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés 18 esetben jutott a rendőrség tudomására.