Az ünnepeket mindig megelőzi a karácsonyra való készülődés. Ez az az időszak is, amikor az emberek ajándékokat vesznek egymásnak. Minden évben rengeteg pénzt költünk meglepetésekre, hogy örömet okozzunk egymásnak de vajon mennyi is az annyi?

Többet szánunk karácsonyi ajándékokra, mint tavaly

Átlagosan 59 ezer forintot költenének karácsonyi ajándékokra a magyarok. Ez bőven meghaladja azt az összeget, amelyet 2020-ban fordítottunk ajándékokra, egészen pontosan négyezer forintos növekedést jelenthet tavalyhoz képest.

Árérzékenyebb lett a magyar társadalom

Az Impetus Research által készített kutatás alapján a magyarok többsége a pandémia kezdete óta árérzékenyebb lett, 35 százalékuk pedig többet vásárol online. Ugyanakkor tavalyhoz képest 64 százalékról 71 százalékra emelkedett azoknak az aránya, akik nagyjából ugyanannyit vagy többet fognak karácsonyi ajándékra költeni, mintha nem lenne járványhelyzet.

Még mindig a tárgyi ajándékok a legnépszerűbbek

A legnépszerűbb karácsonyi ajándékok közé továbbra is a ruhák, az elektronikai cikkek és a játékok tartoznak a tárgyi ajándékokat pedig az utalványok és az élmények vagy utazások követik. Elektronikai cikkek közül a válaszadók leggyakrabban fülhallgatót, okostelefont, telefontokot vagy kijelzővédő fóliát vásárolnak karácsonyra.

 

Kép: pixabay.com