Magyarországon a felnőttek 80%-a kávéval kezdi a napot. Nincs is jobb, mint a fekete nedű kortyolgatására felébredni.

Gondoltad volna?

A növényeid ugyanígy reagálnak a kávé hatásaira. A kávézacc termékenyebbé és tápanyagokban gazdaggá teszi a talajt, mert a főzés maradványa sok nitrogént tartalmaz. A sok magnéziumot és káliumot tartalmazó kávé szintén jótékony hatással van virágaidra. Fontos azonban, hogy fele kávé, fele víz arányú öntözővizet készíts, valamint ne tartalmazzon se cukrot, édesítőt, se tejet, tejpótlót, vagyis a tiszta, lefőzött nedűt használd és öntözés előtt hagyd kihűlni!

Kávézó növények

A legtöbb növény gyorsabban fejlődik és jobban érzi magát savas pH-értékkel rendelkező talajban. A kávé és víz elegye tökéletes biztosíték ennek fenntartására. A feketés locsolásért az azálea, a ciklámen, a hortenzia, a gardénia, a jácint, az aloe vera, a rózsa és a begónia szokott a leghálásabb lenni.

Nem kell minden alkalommal

Ha folyamatosan kávés öntözéssel táplálod növényeid, az kárt is tehet benne.

Fontos a mértékletesség!

Ha sárgulni kezd a növényed levele, akkor azonnal fel kell függeszteni a kávés öntözést, és a virágot át is kell ültetni.

Képek: gettyimages