A MIHŐ karbantartási munkái miatt az Avason és a belvárosban június 28-án, kedden 0:00 órától előreláthatólag július 01-jén, pénteken 24:00 óráig szünetel a melegvíz-szolgáltatás.

Diósgyőrben és Bulgárföldön egyes hőközpontoknál, illetve kisebb ellátási területen előfordulhat néhány órás szolgáltatási szünet, amelyről az érintett lakóközösségek külön tájékoztatást kapnak.

A távhőszolgáltatási rendszer nyári karbantartása idején a melegvíz-csapokból hideg víz folyik, amelyet a melegvíz-mérőóra megmér, ami felesleges költséget okoz. Ennek elkerülése érdekében azt javasolják, hogy a melegvíz-csapokat senki ne használja a karbantartási időszakban.

Mivel a lakóépületek belső fűtési rendszerében a karbantartás időszakában is van víz, a radiátorcserét csak a MIHŐ-vel egyeztetve, a fűtési csövek ürítését követően lehet elvégezni.

A nyári karbantartásra azért van szükség, mert a MIHŐ ilyenkor gondoskodik a távhőrendszer ellenőrzéséről, karbantartásáról, ezzel megalapozva a következő fűtési idény szolgáltatási biztonságát. A karbantartás közben olyan hibákat tárnak fel, szüntetnek meg, amelyek télen akár szolgáltatáskiesést is okozhatnak.