Kezdőlap Uncategorized

Nincs még itt az ideje a lazításnak

Az egyetlen védekezési mód, ha az oltás folytatódik – jelentette ki a Gulyás Gergely csütörtöki online sajtótájékoztatóján. A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma. A Miniszterelnökséget vezető miniszter. Talán már hetekben, napokban lehet számolni az időt a korlátozások lazításáig.

Közben folyamatosan zajlik az oltás, már 1 441 706 fő a beoltottak száma, ebből 421 915 fő már a második oltását is megkapta. A gyógyultak száma is emelkedik, jelenleg 360 895 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 160 557 főre változott. Egyre többen, jelenleg 1170 beteget tartanak lélegeztetőgépen, a kórházakban pedig 10 386 beteget ápolnak. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében a COVID-19 fertőzöttek száma 30249 főre emelkedett.

Továbbra is kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására.