Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az InterCity-közlekedés 30 éves évfordulója alkalmából, június 5-én és 6-án nosztalgia IC-vonat közlekedik Budapest és Miskolc között. Ezon a hétvégén Miskolcról a csatlakozó vonalakon is retrószerelvények közlekednek majd.

A főváros és a borsodi megyeszékhely között 1991. június 2-án indult el az első InterCity vonat. Az évfordulóra megemlékezve különleges utazásra invitálja az érdeklődőket a MÁV-START a Miskolcot érintő vonalakon. A Keleti pályaudvarról az évforduló előtt tisztelgő Lillafüred InterCity (IC 1502) 8:55-kor, visszafelé Miskolcról a Borsod InterCity (IC 1501) 19:34-kor indul szombaton és vasárnap.

Ebből az alkalomból sajtótájékoztatót tartottak szombaton délelőtt a miskolci Tiszai-pályaudvaron, amelyen részt vett, Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő és Kormányos László, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgató-helyettese. A tájékoztatón elhangzott, hogy ma már évente mintegy 10 millióan választják az InterCity-járatokat, a vasúttársaság járműállományában több mint 350 IC forgalomra alkalmas kocsi van, és évente több tucat ilyen vagont gyártat a MÁV.

(Fotó: MTI/Vajda János)