Kezdőlap KÉK HÍREK

Te nem drónozhatsz az M30-as autópálya fölött

A rendőrség viszont reptetheti a kalibrálást követően, főleg akkor, ha nemes a cél. Ez esetben a közlekedés biztonságát helyezték fókuszba.

A madarak valószínűleg több száguldozót, leállósávban közlekedőt, vagy éppen túl lassan haladó autóst látnak naponta az autópályákon, ezért a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Emődi Autópálya Alosztály munkatársai 2021. június elsején a szárnyasok szemével is végeztek ellenőrzést az M30-as autópálya, Hejőkeresztúri pihenőhelyének közelében. Most nem a gyorshatókat keresték. A 7,5 tonnánál megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó járműszerelvények ritkán előznek, főleg akkor ha tilalom van. Azt nézték, hogy melyik sofőrnek sikerül betartani a szabályokat.  Nem beszélve  a követési távolságról, ami egy fokkal fontosabb lehet ezeknél a járműveknél. Autóval könnyeben megállsz, ha büntőfékezne valamelyik „viccesgyerek” előtted.

Túl rosszul azért nem zárult az akció, csak 8 esetben intézkedtek és szabtak ki a rendőrök helyszíni bírságot a sofőrökkel szemben.  A követési távolságot pedig mindössze egy járművezető nem tartotta be. Lesz hasonló razzia még a közeljövőben, a drón pedig mindent lát. A szakembereken kívül mi is arra hívjuk fel a figyelmet, hogy a szabályokat tartsátok be, balesetmentes kilométereket.