Láblógatás, későn kelés, Balaton…ismerős kifejezések, amikről egyből a nyaralásra asszociálunk! na de ha olyan helyre megyünk, ahol még a kakas is kukorékol, akkor mi a helyzet? Elfogadjuk és élvezzük? Vagy idegesít, mert mégiscsak nyaralok? Nos, egy kis Balaton-parti településen pont ezzel a problémával szembesültek az ott lakók és a nyaralók, ami hatalmas ellentétet szült köztük!

Betiltották a reggeli harangszót Balatonberényben. A helyi templom harangja minden reggel hatkor szólalt meg, amin sok nyaraló felháborodott, mondván, ők pihenni jöttek!

Az ügyben petíciót is indítottak, melyet benyújtottak a helyi polgármesternek. Végül sikerült megállapodni az ügyben, így már nem szól harang reggelente a községben. Sok ott élőt felháborított a turisták kérése.

Mérges voltam, megmondom őszintén, faluhelyen ez egy ősi tradíció, a reggel ötös harangszót áttették hatra, ez már furcsa volt az embereknek, de hogy a reggel hatos harangszót is megszüntetik egy-két ember kénye-kedve szerint, ezt döbbenetesnek tartom. Ilyen alapon este nyolckor meg délben se harangozzanak− mondta az egyik helyi lakos.

A probléma ugyan megoldódott, de most már más miatt panaszkodnak a nyaralók. A hivatalba újabb kérés érkezett, melyben az áll: zavarja őket a reggeli kakaskukorékolás.

Most is van egy olyan ügy, ami a kakaskukorékolással kapcsolatban van, de nem tudjuk megtiltani azt, hogy a kakasok kukorékoljanak− emelte ki Horváth László polgármester.

Ti melyik oldalon álltok? Ha nyaraltok, akkor a csendet szeretitek, vagy belefér egy kis harangszó  és kakas is? Várjuk a kommenteket Facebook oldalunkon!

Forrás: atv.hu