Kezdőlap Uncategorized

Nyiss ablakot a zenének! – Miskolcra érkezik a zenélő autó

Együtt könnyebb! A Miskolci Szimfonikus Zenekar csatlakozott a MÁV Szimfonikusok „Nyiss ablakot a zenének!” programsorozatához. Így szombaton Miskolcon közösen juttatjuk el a muzsikát, olyanokhoz, akiket a járványhelyzet bezárt!

A MÁV Szimfonikus Zenekar új kezdeményezésével, tiszteletben tartva a rendelkezéseket, arra biztatja honfitársainkat, hogy maradjanak otthon, de nyissák ki az ablakokat, engedjék be a tavaszi napfényt és a zenét. Partnereik, a Hyundai, a Pioneer, a Bose és a Grandvoice segítségével, március 30-ától útnak indítottak 2 autót, amelyek klasszikus zenét sugározva járják az utcákat, néha meg-meg állva, hogy a MÁV Szimfonikus Zenekar legszebb felvételeivel üzenjenek azoknak, akik akár kötelességüket teljesítve munkába igyekeznek, akár az otthonukban töltik az időt és ablakot nyitnak a zenének.

A kezdeményezés hatalmas sikert aratott és néhány hét alatt átlépett Budapest határain. Az autók az ország nagyvárosaiban és a falvakban is megfordulnak már. A professzionális hangeszközökkel ellátott autókat a zenekar művészei vezetik, az útvonalakat a nézők üzenetei, a követők kérései alapján alakítják, a beszámolókat, képeket, videókat a MÁV Zenekar facebook oldalán lehet követni. A zenélő járművek megfordultak már idős otthonokban, a László Kórház covid részlegénél, de vittek zenét érettségizők helyett szentendrei tanároknak, meglátogattak zeneiskolás gyerekeket és zenéltek lakóközösségeknek és a Balatoni településeken is. A nemzetközi sajtó is felfigyelt az egyedi kezdeményezésre. Az akcióról hírt adott a La Guardien és a Reuters nemzetközi hírügynökség is.

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott tehát a Miskolci Szimfonikus Zenekar is, akik egy kamaraformációval (fuvola kvartett) jelennek meg Miskolcon két helyszínen, az alábbi időpontokban május 16-án szombaton: Napház otthon (Miskolctapolcai út 37.) 10.30-kor, valamint Vasgyár városrész Idősek Otthona (Kórház út 1.) 13.00-kor.

A két zenekar vezetése és művészei elkötelezettek abban, hogy most, amikor súlyos veszélyhelyzettel kell megbirkóznia a világnak, néhány boldog, önfeledt pillanatot okozzanak a ZENE által. Tekintsünk együtt bizakodva a jövő felé, hisz bízunk abban, hogy hamarosan személyesen is találkozhatunk az ország koncerttermeiben!