Kezdőlap Uncategorized

Dr. Fehér Annamária: Remélem hamarosan elmondhatjuk majd, hogy közösen győztünk

Dr. Fehér Annamária, a miskolci Gyermekegészségügyi Központ főorvosa, sok gyermek nagy kedvence is megtisztelt minket a válaszaival.

Hogyan éli meg a járványhelyzetet?

Minden járvány egy rendkívüli gyors megoldást, intézkedéseket igénylő nem szokványos helyzet. Egészségügyi dolgozóként meg kell tennünk mindent a beteg érdekében. Gyógyítunk!

Mivel tölti a napjait?

A megváltozott körülményekhez alkalmazkodva. Mindezt összefogással, irányítottan, mindannyiunk védelme érdekében tesszük. Az elmúlt hetek tapasztalata alapján az online kommunikáció a betegekkel sokat javult. Új rendszer, új képzési formák, új therápiás megoldások, új védőrendszerek segítségével a járvány mielőbbi leküzdéséért dolgozunk.

Mi hiányzik a legjobban a járvány előttről?

A legnagyobb vágyam hogy betegeimmel újra maradéktalan boldogságban szájkendő és kesztyű nélkül találkozhassak! Az online beszélgetés már csak a felszabadult vidámságról szólhasson, betegség, félelem és fájdalom árnyéka nélkül. Szeretném újra átélni, hogy a kis beteg fut felém – messziről kiált “hiányoztál doktornéni” – köszi hogy velünk voltál –tudtuk, hogy számíthattunk rád!

Mi lesz az első, amit megtesz, ha véget ér ez az időszak és visszatér az élet a régi kerékvágásba?

Kezet fogok a betegeimmel! Remélem hamarosan elmondhatjuk majd, hogy közösen győztünk!