Kezdőlap Uncategorized

Oltópont kijelölését kezdeményezte az önkormányzat Lyukóban

Az elmúlt időszakban több jelzés is érkezett az önkormányzathoz azzal kapcsolatban, hogy Lyukóvölgyben az elmúlt hetekben megnőtt a koronavírus okozta megbetegedések száma.

Varga Andrea alpolgármester kérésére egy oltópont létrehozásáról egyeztetett Veres Pál Miskolc MJV polgármestere és Alakszai Zoltán Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormánymegbízott. Az oltópont felállításával kapcsolatban pedig mindkét részről megvan a nyitottság.

Tény, hogy a településrészen többségében hátrányos helyzetű emberek élnek, rossz szociális és higiénés körülmények között. A legtöbb lakásba még a víz sincs bevezetve, és az is előfordul, hogy több generáció él túlzsúfoltan egy háztartásban. Egy ilyen közösségben pedig a vírus szabadon, kontrollálatlanul terjedhet és ez nagyon komoly kockázatokkal járhat, nem csak az adott terület, hanem az egész város lakosságára nézve – mutatott rá Varga Andrea hangsúlyozva, hogy mindezek miatt azonnal intézkedésre lenne szükség.

A terület háziorvosa, Dr. Khalid Bushra Ildikó jelezte, hogy kész segíteni az oltási program lebonyolításában, ha -a napokban átadott- rendelőben hivatalosan is lehetőség nyílik a vakcinák beadására, amiben az Önkormányzat által a területen működtetett úgynevezett mentorprogram munkatársai is közreműködhetnének.