Kezdőlap Uncategorized

Az adatok lassú csökkenése a brit mutánsnak köszönhető

Egyre kevesebb a fertőzöttek száma és egyre javulnak az adatok, de az operatív törzs mindenkit óvatosságra és biztonságra int.

Müller Cecília a járvány mérsékelt, elhúzódó csökkenését látja az adatokban, elsősorban a brit mutáns miatt, amely komolyabb betegséget okoz, és a betegek hosszabb kórházi kezelést igényelnek. A járvány első és második hullámában kórházba kerülőknél gyorsabb volt a gyógyulási időszak.

A tisztifőorvos elmondta: a következő héten egyidőben mind az ötféle vakcina elérhető lesz az oltópontokon, bár nem egyenlő arányban, hiszen eltérő azok száma, akik az egyes vakcinákból a második dózist kapják.

Az oltás egyébként még mindig gördülékenyen megy, a legfrissebb adatok szerint a beoltottak száma 3 419 450 fő, közülük 1 453 300 fő már a második oltását is megkapta, az új fertőzöttek száma 3607 fő. Elhunyt 214 többségében idős, krónikus beteg. A kórházakban jelenleg 7 507 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 876-an vannak lélegeztetőgépen. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében -az aktuális adatok szerint- a COVID-19 fertőzöttek száma 42 756 főre nőtt.

forrás:http://koronavirus.gov.hu