Ember legyen a talpán, aki felszáll egy gyerekekkel teli buszra! Ezzel nem számolt a túszejtő sem! Ijesztően indult, de komikusan végződött egy túszejtési akció Dél-Karolina államban, az Egyesült Államokban.

Történt, hogy egyik reggel egy férfi is fel akart szállni az iskolabuszra, amin már 18 iskolás és óvodás utazott. A sofőr, Kenneth Corbin, mondta neki, hogy nem szállhat fel, ám ekkor az idegen előkapott egy lőfegyvert. Corbin féltette a gyerekeket, úgyhogy hagyta, hogy beüljön mellé előre. Később kiderült, hogy az illető Jovan Collazo, 23 éves újonc katona, aki három hete vonult be egy közeli laktanyába, kiképzésre.

Collazo haza akart menni, de nagyon gyorsan, ezért azt követelte a sofőrtől, hogy vigye egy közeli városba, olyan tempóban, hogy még a piros lámpáknál se álljon meg. 

A drámai történetben az hozott fordulatot, hogy a buszon lévő gyerekek faggatni kezdték Collazót. A sofőr beszámolója szerint az ovisok egy idő után teljesen kikészítették a túszejtőt. 

Katona vagy? Hova megyünk? Bántani fogsz minket? A sofőr bácsit fogod bántani? – ilyeneket kérdeztek megállás nélkül.

Collazo pszichésen összeomlott a kérdések össztűzében, és négy mérföld „kényszerbuszozás” után közölte, hogy le akar szállni. Megálltak, leszállt, és hamarosan elfogták a rendőrök.

Tanulság, az ovisok veszélyesebbek, mint bármelyik túszejtő!:)