Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Pár napig hűvösebb lesz az Ellipsumban

Három napon keresztül kicsit alacsonyabb lesz az Ellipsum medencéinek hőmérséklete, de az az érzésem, hogy ebben a kánikulában ezzel biztosan nem lesz senkinek problémája.

A Miskolctapolcai Strandfürdő és Élményfürdő kialakítása során fontos szempont volt egy olyan fürdőkomplexum kiépítése, mely megőrzi a természet értékeit. Illeszkedve Miskolc város Green City elkötelezettségéhez az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő is a környezetbarát távhőellátást választotta.

A Mályi-Kistokaj térségében lévő geotermikus létesítményekből származó hőenergiát, a MIHŐ a távhőrendszer segítségével szállítja át a Tapolcai városrészbe, így az Ellipsum Élményfürdő medencéiben forgatott víz felmelegítését és az épület komplexum fűtését, valamint használati melegvíz ellátását tiszta és megújuló energiával biztosítja. Tehát nem meglepő, hogy így a MIHŐ – Miskolc város jelentős részét érintő – évenkénti nyári karbantartása az Ellipsum Élményfürdőt is érinti.

A lényeg, ha valaki június 23-25. között szeretne megmártózni legújabb strandunk medencéiben, az ne lepődjön meg, ha a vízhőmérséklet kicsit alacsonyabb lesz, illetve a melegvíz-csapokból hideg víz folyik majd. Azonban az Ellipsum Élmény és Strandfürdő többi szolgáltatása zavartalanul működik ebben a néhány napban is.

Fotó: MTI