Kezdőlap Uncategorized

SUPERSUM ALAPÍTVÁNY – a miskolci remény

Alapítványunk három miskolci édesanya, Bernasconi-Bús Katalin, Figeczki Csilla és Tóth-Andrási Katalin valamint egy csapat önkéntes összefogásából kelt életre 2020 januárjában.

Civilként, összefogva, hosszú évek alatt már számos esetben támogattuk a hátrányos helyzetű, nélkülöző családokat Miskolcon és környékén, majd a korábban szerzett tapasztalatok alapján ebben az évben már alapítványi keretek között végezzük feladatainkat.

Mottónk Teréz anyától származik, mely szerint „Nem az számít, hogy mennyit adunk, hanem hogy mekkora szeretetet fektetünk az adásba.”

Egy ártatlan kisgyermek boldog mosolya és ölelése a meleg csizmáért és kabátért, egy elcsukló hangon kimondott köszönöm egy súlyosan beteg gyermek anyukájától, egy megható üzenet egy bántalmazott édesanyától vagy egy gyengéd kézfogás egy apától aki mindent megtesz a családjáért de sajnos az ő ereje és lehetőségei is végesek, mind olyan pillanatok amikor azt mondjuk, nem baj ha fáradtak vagyunk, megyünk tovább és ott segítünk ahol tudunk.

Sokszor a lehetetlennel küzdünk és bevalljuk mi hárman, kevesek vagyunk. Szükségünk van az emberek támogatására, az önkéntesek munkájára, a folyamatosan felmerülő egyre nagyobb költségek okán anyagi támogatásra. Minden helyzetet igyekszünk megoldani és a legköltséghatékonyabban minél több rászorulót elérni és segíteni. Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, ha kell több tíz kilós zsákokat pakolunk, válogatunk, egyeztetünk, zsákolunk, számos esetben nem csak tárgyi de lelki segítséget is nyújtunk, mindezt úgy, hogy mindhárman családanyák vagyunk és dolgozunk.

Ebben az évben becsléseink szerint ezer körüli családnak segítettünk már az önkormányzatok és a családsegítők közreműködésével. Hálásan köszönjük mindenkinek, aki részt vett a munkálatokban vagy adományt hozott, támogatott minket akár egy kölcsön autóval, egy fuvarral vagy az idejét szánta ránk. Kimondhatatlanul büszkék vagyunk rá, hogy piciny országunkban az összefogás, a szeretet, a segítségnyújtás még a nehéz időkben is jelen van az emberek életében.

A  hónapok óta tartó járványügyi helyzet okán alapítványukat egyre több család keresi meg, mert a legalapvetőbb élelem, tisztálkodási és tisztító szerek beszerzésére sincs már meg a megfelelő anyagi hátterük. Az ünnepek közeledtével még nehezebb az élethelyzetük és a kemény téli hónapok is most jönnek.

Alapítványunk és csapata idén karácsonykor két miskolci óvoda gyermekeit szeretné meglepni. A miskolci Nyitnikék óvoda és a Vadász úti tagóvodája a két kiválasztott intézmény, ahová hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek járnak, összesen 191 fő. Ennyi csomagot szeretnénk összeállítani melyhez a segítségüket kérnénk. Játékok, édesség, mesekönyv, plüss kerülne a csomagokba de bármilyen felajánlást, anyagi támogatást örömmel és hálával elfogadunk.

A karácsonyi gyűjtésünkbe már több cég jelezte, hogy segíteni szeretne, többek között az Unió Coop Zrt., a Döner King Ételbárok, az MBM Autó Kft.-Mercedes Benz Miskolc, a HELL Energy Magyarország Kft., és a Hungest Hotel Palota is gyűjtést szervez a dolgozói között, mely különösen megható számunkra. Büszkeséggel tölt el minket, hogy ilyen sokan támogatnak és hisznek bennünk. Médiapartnerünk a Mizu Miskolc.