Wentworth Miller Instagramon állt ki a nyilvánosság elé a diagnózissal, miszerint tavaly hivatalosan is megállapították nála az autizmust. Mint írja: egy hosszú és törékeny folyamat volt idáig eljutnia, mert "én már középkorú férfi vagyok, nem egy 5 éves" – fogalmaz.

Millert sokkolta ugyan az eredmény, de valójában nem lepődött meg, ahogy korábban említést tesz rá: már régebb óta sejtette, hogy valamilyen rendellenessége van. Hangsúlyozta azt is, hogy egyelőre úgy érzi, még nem tud eleget az autizmusról, de most egy új lencsén keresztül vizsgálhatja meg az elmúlt 5 évtizedét, ami bizonyára sok időbe fog telni.

zt is közölte, hogy egyelőre nem akar szószólója vagy aktivistája lenni a témának/ügynek, mert ahhoz még alulinformáltnak érzi magát, és nem akarja megkockáztatni, hogy esetleg véleményével ártson az érintetteknek. "Csak jelezni akarom, hogy itt vagyok" – írja. Ha bárkinek szüksége lenne segítségre, abban viszont hasznára tud lenni az illetőnek: szívesen elirányítja azokhoz az emberekhez az érintetteket, akik többet tudnak nála, és akik a közösségi média valamelyik platformján inspiráló módon beszélnek az autizmusról, felszámolják az azzal kapcsolatos stigmákat.

Mint írja, már önmagában az, hogy észrevették nála az autizmust, kiváltságos dolog, hiszen sokak nem jutnak hozzá a diagnózis felállításának lehetőségéhez sem.

Az autizmus spektrumzavar: állapotok széles spektrumát felölelő gyűjtőfogalom. Az autizmusnak számtalan megjelenési formája van, egy olyan idegi-fejlődési rendellenesség, amely csökkent mértékű társadalmi kapcsolatokban, kommunikációs képességekben, a szokottnál eltérő viselkedési és érdeklődési mintázatokban nyilvánulhat meg.