Mindenkinek jár egy második esély.

Július 22-én, a miskolci Pont Ott Partin nem mindenki lehetett boldog a ponthatárok láttán. Nekik sem kell azonban elcsüggedniük, hiszen augusztus 8. éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe a pótfelvételi keretében. A mostani felvételire azok jelentkezhetnek, akik a 2021. évi általános eljárásban nem jelentkeztek, vagy egyetlen helyre sem sikerült bejutniuk. A szigorítás annyi, hogy csak egyetlen képzés jelölhető meg. Fontos kitétel, hogy ugyanannak a kurzusnak az állami ösztöndíjas és önköltséges képzése egy képzésnek számít.
A Miskolci Egyetem minden olyan képzést meghirdet, ami a korábban lezárult általános felvételi eljárásban elindult, vagyis amelyek esetében meghúzták a ponthatárt. Ami viszont újdonság: kihelyezett képzésként Kazincbarcikán vegyészmérnöki képzést hirdet az intézmény nappali és levelező munkarendben is.
Alap, osztatlan és felsőoktatási képzésben az alábbi képzési területeken van mód jelentkezésre: informatika, műszaki, egészségtudomány, gazdaságtudományok, pedagógusképzés, osztatlan tanárképzés, természettudomány és a szociális munka alapszakon.
A Miskolci Egyetemre idén összesen 4774 diák jelentkezett, ami több mint 10 százalékos növekedés a 2020-as eredményhez képest. 2624 kandidáló jelölte meg első helyen az intézményt.
A normál eljárásban, állami ösztöndíjas képzésre 1763 fő (2020-ban 1635 fő), míg önköltséges képzésre 441 fő (2020-ban 355 fő) nyert felvételt.
Eddig összesen 2204 hallgatót vett fel az egyetem, ami 214 fős (több mint 11 százalékos) többlet 2020-hoz képest.
Karonként az országos átlaghoz illeszkedően alakultak az egyes képzések ponthatárai. Az Egyetem mesterképzésein viszont kimondottan magasak lettek a  felvételi ponthatárok.