Kezdőlap LIFE MAGAZIN Hírességek

Stallone fiatal volt, és kellett a pénz buszjegyre

Sylvester Stallone gyermekkorában 5 dollárért árulta a festményeit, így tudott csak elbuszozni az iskoláig. A művésszé avanzsált színész most ezekkel kísérleti képekkel nyitotta meg a harmadik németországi kiállítását. A korai alkotások közel 60 évig porosodtak Rambo megtestesítőjének gardróbjában.

“Nem volt semmilyen iskolai végzettségem, csak folyt a festék a vászonra, én pedig megtöltöttem érzelemmel. Több mint 55 éve nem láttam egyiket sem, nagyon jó érzés volt, amikor előkerültek a szekrény mélyéről” -mondta a színész a tárlat előtt tartott sajtótájékoztatón.

Számos önarckép is szerepel a kiállításon, mint például a Finding Rocky, melynek érdekessége, hogy még a film előtt készült. Bár a festészet volt az első szerelem, Stallone anyagi okok miatt kénytelen volt az írást és a színészetet választani, de sosem tette le örökre az ecsetet.

A munkái egyébként mai viszonylatban sem túlárazottak. Az aukciós árak 1500 és 3000 dollár között mozognak. Sylvester Stallone vagyonát jelenleg 400 millió dollárra becsülik, ezért ezek az “olcsó” képek nagy valószínűséggel nem teszik földönfutóvá a színészt.

A létezés varázsa című kiállítás február 20-ig látogatható az Osthaus Museumban.

Forrás Osthaus Museum