Mindenek előtt NE BÁNTSD! A vakond VÉDETT állat!

Rengeteg módszer terjed az interneten és szájról szájra, melyekkel megvédheted virágaidat, veteményesed, vagy a szép füvet a betolakodótól, ám sok módszer nem igazán hatékony ahhoz, hogy a vakond komolyan vegye.

Eláruljuk Neked azokat a módszereket, hogy mi az, amit sok helyen ajánlanak, de nem fog beválni ellene!

Kiöntés

Sokan nem tudják a vakondról, hogy jól úszik, ráadásul hatalmas járatrendszere van a föld alatt, így hamar el tud menekülni a víz elől. Ha a talaj nem nyeli el a vizet, akkor csupán a vízszámládon tudsz emelni, így ezzel a módszerrel nem érdemes próbálkoznod!

Erős szagok

Átmenetileg eredményes lehet a petróleumos, olajos, benzines, gázolajos, terpentines, fokhagymás rongy járatba való betömése, de hangsúlyoznánk, hogy csak átmenetileg! Ha a talaj gazdag táplálékban, akkor egy idő után visszatér a betolakodó, miután megszokta az először visszataszító szagot.

Zajkeltés

Ultrahangos riasztó, napelemes riasztó, vagy akár sörös üvegek sokasága is tarkíthatja kertedet, a vakond inkább megköszöni neked az üveges muzsikát, vagy kiássa az ultrahangos riasztódat és megszemléli közelről.

Mérgező növények

Sokan javasolják, hogy mérgező növényeket ültess a kertbe, de mi ezt sem javasoljuk. A vakond nem eszi meg sem a növényt, sem a gyökereit, a növény azért pusztul el a kertedben, mert ásás közben kitúrja azt a földből és nem megrágcsálja. Ellenben neked bajod lehet belőle, ha a növény nedve a szervezetedbe jut, vagy akár egy kóbor cica, vagy más éjjeli állat eszik belőle, akkor nagyobb baj is lehet!

Kutya

Ajánlják a kutyatartást is vakond ellen, de ha félted kerted a vakondtúrásoktól, mit fogsz reagálni, ha a kutyád össze-vissza ássa majd a vakondot keresve? Nem hogy szebb lesz a kerted, de az egész fel lesz ásva a kutyusod által.

A fenti módszereket ki lehet próbálni, de ha igazán hatékony szeretnél lenni a vakond ellen és meg is szeretnéd védeni őt a sérülésektől, mivel VÉDETT, ezért holnap eláruljuk neked az igazán hatékony védekezési módszereket!