Szabályos rendben repülő ufókat láttak egy utasszállító gépről – szólnak a hírek a nagyvilágban. A különleges találkozó három hete, november végén történt a Dél-kínai tenger felett. 

Keresik a magyarázatot

A gépszemélyzet egyik tagja a pilótafülkéből videón is megörökítette az esetet. A felhőtakaró felett szabályos alakzatban haladó és furcsa manővereket végző azonosítatlan repülő tárgyakat videózott. Hogy mi láható, még nem tudni. Még nincs elfogadott magyarázat.

A titokzatos világító tárgyak

November 24-én Hongkong nemzetközi repülőteréről a Cheplákók légikikötőből felszállt HK-12042021-0006 számú járat pilótái helyi idő szerint hajnali öt órakor furcsa fénypontokra lettek figyelmesek. Az utazómagasság 11 877 méter, a Dél-kínai tenger felett. 

„Három rendezett sorban haladó kilenc fénypontot vettek észre közvetlenül a felhőtakaró felett. Mivel az észlelés éppen a napfelkelte idejére esett, a látási viszonyok is megfelelőek voltak.”

Írások szerint a tárgyak erős fehér fénnyel világítottak, egyenes irányvonalon haladtak és kerekded formájuk volt. Jelenleg nyilvánosságra még nem hoztak hivatalos vizsgálati jelentést, de persze találgatások vannak a közösségi médiában. 

Van aki szerint ufók, mások szerint titkos katonai háttere lehet a dolognak. De ezek találgatások csupán. 

FORRÁS: ILFSCIENCE