Kezdőlap Uncategorized

TETOVÁLÁS – EXTRÉM MÓD! (ZOMBIE BOY)

Rick Genest alias Zombie Boy

KORAI ÉVEK

Rick Genest, művésznevein Zombie Boy, illetve Rico 1985. augusztus 07-én látta meg a napvilágot Châteauguay-ban, Montreal egyik külvárosában, Kanadában. Gyermekkorában volt egy kifejlett agydaganata, amit 15 éves korában távolítottak el. Édesanyja és édesapja iránti tiszteletből várt 16 éves koráig, és akkor csináltatta meg élete legelső tetoválását, ami egy koponya volt a bal vállán. Miután elvégezte a középiskolát, 17 évesenelemnt szülővárosából, s 21 éves koráig vissza sem tért, míg a montreáli tetoválóművész, Frank Lewis nem tetoválta. Onnantól kezdve az összes eddigi tetoválását ő készítette, s a terveket együtt eszelték ki. Az egész testét beborító tetoválás hat évbe telt, míg teljesen egészében el nem készült, s több, mint 17.000 dollárba került. A tetoválásai az “Emberi testet, mint bomló testet, egy rothadó holttestet” ábrázol, illetve ennek elvét követi, és a horror műfaj előtt tiszteleg. 21 éves koráig, amíg nem tért haza, elhagyott épületekben lakott, s a barátai elnevezték Zombie Boy-nak.

VÁNDORCIRKUSZ

Szenvedélye a cirkusz. Csatlakozott karneválokhoz, ahol bohóckodott, tűzzel játszott, szögeságyon feküdt. Felkarolt pár művészt, barátot, és megalapították az utazó őrült Lucifer’s Blasphemous Mad Macabre Torture Carnival társulatot, amelynek ő a rendezője. Rico természetesen a zombi karakterét  játssza, valamint angol, és akár francia nyelven is beszél az előadásokon. Természetesen a társulattal, mint vándocirkusszal szeretne helyi és nemzetközi előadásokat is megvalósítani.
2011 szeptemberében egy jelentősebb karakter erejéig láthattuk a Circus Circus Fright Dome cirkusszal Las Vegasban.

MODELL KARRIER

2010. március 5-én egy Facebook rajongói oldalt létrehoztak Rico elképesztő tetoválásaival foglalkozóan. Az oldalhoz több, mint másfélmillióan csatlakoztak, s ezt az oldalt Lady Gaga divattervezője, Nicola Formichetti is felfedezte. Nicola Formichetti maga lépett kapcsolatban Rickkel, aki később meghívta Párizsba egy divatbemutatóra. Az volt az első alkalom, hogy Kanadán kívül volt, illetve hogy repülővel utazott.

letöltés (5)

2011. január 19-én feltűnt a Mugler őszi/téli kollekciójában, s ennek weboldalán. A kollekció kreatív igazgatója Nicola Formichetti, aki tulajdonképpen felfedezte Rick-et. 2011 február 27-én szerepelt Lady Gaga “Born This Way” című dalának a klipjében, amelyben maga Lady Gaga lemásolta, s magára festette Rico tetoválásait. A videoklipet New Yorkban forgatták. Rico csupa jókat mondott a Lady Gagával való munkájuk után: szerinte Lady Gaga humoros, intelligens, okos, odaadó és fáradhatatlan előadó. 2011 máciusában visszatért Párizsba Lady Gaga énekesnő 2011 őszi/téli kollekciójának bemutatóján ő is végig vonult egy ruhakölteményben.

Feltűnt a Vogue Hommes Japan magazinban a Hard To Be Passive névre keresztelt részben. A magazinhoz a fotókat Mariano Vivanco készítette róla. A GQ Style magazinban egy interjút olvashatunk vele, és Nicola Formichetti divattervezővel. 2011 végén részt vett a Go Beyond the Cover reklámkampányban, amely a Dermablend Pro márka új alapozóját reklámozza. Az alapozó bőrhibák és tetoválások eltüntetésére specializálódott – és ennek a reklámnak ezért is tökéletes alanya Rick. A tetoválásait mindehol eltüntették: a fején, a nyakán, a karján, a törzsén és a hátán mindazért, hogy bemutassák az alapozókrém hatékonyságát.

2011 nyarán résztvett a Montreal International Comedy Festival megnyitógáláján. 2012-ben egy kis szerepet kapott Keanu Reeves 47 Ronin című filmjében. Szerepelt a Tattoo Savage magazin 2012 júniusi számában, illetve a Slave magazin hatodik kiadásának a címlapján.

Jelenleg a menedzsere – egyben az egyik legkedveltebb fotósa is, Colin Singer előszeretettel készít róla fotósorozatokat magazinok, kampányok, illetve különféle kéréseknek tesznek vele eleget.

A siker és fennmaradásának a titkát szerinte az alázatosság, az egyszerűség és a hitelesség.

TERMÉKEI

Rick és Stevie Boi kiadott a kollekciójába egy ő általuk tervezett különleges, Rico-stílusú napszemüveget, amin azelőtt csak rajta lehetett látni. A limitált darabszámú extrém szegecses szemüveg “SB Zombiez” fantázianévre hallgat, és Steve Boi hivatalos oldalán lehet hozzájutni a termékhez.

A Tonner Doll nevezetű babákat gyártó cég is felfigyelt Rickre, ugyanis 500 darabszámú Rick-Genest féle zombibabákat gyártottak le nemrégiben, amit július közepétől a hivatalos honlapjukon, illetve a babákhoz a Comic-Conon a cég standjánál lehet hozzájutni, ahol Rico két időpontban egy különleges dedikáláson részt is vesz.

letöltés (6)

ÉRDEKESSÉGEK

– Kedvenc kortárs énekesnője: Natalia Kills
– Kedvenc étel: háromnapos pizza
– Kedvenc vadállat: napszemüveges krokodil
– Kedvenc műfaja: horror
– Amitől legjobban fél: férgektől
– Számok, amik az életét jellemzi: Jimi Hendrix – Voodoo Child, Screamin’ Jay Hawkins – I Put a Spell On You, Bessie Smith – Electric Chair, Tom Lehrer – Masochism Tango, Ray Charles – Hit the Road Jack, George Thorogood – Bad to the Bone.
– Három dolog, ami nélkül nem tudna élni: levegő, szerelem/szeretet és pizza.
– Volt a Budapesten, Magyarországon Keanu Reeves 47 Ronin c. filmjét forgatni, és a budapesti New York Kávéházban is megfordult.
– A testén a legtöbb tetoválást készítő Frank Lewis munkája után is több tetoválóművész dolgozott rajta, többek között a lábán, ahol maradt még üres hely.
– Bekerült a Giunness Rekordok könyvének két oldalára, természetesen a tetoválásaival. Az egyik oldalon a legtöbb rovartetoválással rendelkező emberként – 178 db tetoválással, illetve a legtöbb csonttetoválással rendelkező embert 138 tetoválással. Persze ezeket a rekordokat már megdöntötték.
– Teste nyolcvan százalékát tetoválás fedi.
– Lelkes rajongója Tim Burton munkájának.

Forrás: http://starity.hu/sztarok/rick-genest/eletrajz/#ixzz2lvUzXPYu