Kezdőlap Uncategorized

T\’aves vi tu pusado – Legyél te is rendőr!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2021-ben is meghirdette a roma származású fiatalok rendőrré válásának elősegítését célzó ösztöndíj-pályázatát, immáron huszonötödik alkalommal.

Bármelyik középfokú oktatási intézmény nappali tagozatának első, második vagy harmadik évfolyamos tanulói jelentkezhetnek a meghirdetett támogatásra, viszont a szakiskolák pályázatba bekapcsolódó diákjainak vállalniuk kell az érettségi megszerzését is, tehát tanulmányaik ennek megfelelő további folytatását a szakiskola befejezését követően.

A támogatás elnyerésére benyújtott pályázatok beküldési határideje: 2021. június 30.

A nyertes tanulókat az egészségügyi, pszichikai és fizikai alkalmassági vizsgálatokat követően választják ki, s velük a főkapitányság támogatási szerződést köt. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vállalja, hogy a támogatott részére középiskolai tanulmányai hátralevő idejére az alábbi juttatásokat biztosítja a számla vagy egyéb igazolás alapján a diákotthoni, kollégiumi szállás és a menzai étkeztetés  költségeinek teljes körű térítését.Valamint az ösztöndíj tartalmaz még ruházkodási támogatást, tanszer támogatást és az előző félév végi tanulmányi eredmény függvényében a tanév alatt, havi rendszerességgel folyósított pénzbeli juttatást is.

A pályázatot nyert tanulóknak a támogatásért vállalniuk kell, hogy középfokú tanulmányaik eredményes befejezését követően – rendőri szolgálat vállalása céljából – jelentkeznek valamelyik rendészeti szakközépiskolába vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság először 1996-ban hirdette meg a roma származású fiatalok rendőrré válásának elősegítését célzó ösztöndíj-pályázatát. Az elmúlt években hatvanöt diákkal kötött szerződést a rendőrség.

További információk: police.hu