Kezdőlap Uncategorized

Téli forraltságok az Avasi Kvaterkán

Folytatódik a programsorozat az avasi pincesorokon!

A 2018-ban útjára indított programsorozatot tavaly egyre nagyobb érdeklődés és látogatottság övezte, ezért idén is folytatódnak az avasi mulatságok. Az Avasi Forraltságok nevű program 2020. február 15-én szombaton 17 órától újra várja a kvaterkázni vágyókat, amely a Miskolci Kocsonyafesztivál egyik kísérőprogramjaként kerül megrendezésre a már megszokott helyen, az avas történelmi pincesorain.
A kvaterka programja szorosan kapcsolódik a téli időszakhoz, és ez a forraltságok estéje lesz:
a megszokott forralt boron kívül mindenféle forró italt pl. forralt sört, forralt pálinkát, az édesebb szájúak forró csokit kóstolhatnak, ha felsétálnak a pincesorra. Az Avasi Bortanyán 18 órától Horváth-Joó Tímea, a miskolci Zöld Sárkány teázó tulajdonosa egy bemutató és kóstoló keretén belül mesél a teázási szokásokról, különlegességekről. Aki finom falatokra vágyik, az megkóstolhatja a helyben készült porhanyós sült húsokat,
hurkákat, kolbászokat, és mindezt igazi avasi forraltságokkal öblítheti le. A desszertet a Bomboloni Miskolc by zip”s hozza el a kóstolgatóknak. 19 órától az Akvarell zenél, 21 órától pedig az Agyagbanda adja a talpalávalót.

Aki a friss levegőn kvaterkázna, az fázni sem fog, mert a melegséget a forraltságokon kívül hősugárzókkal és takarókkal biztosítják majd. A Polgármester Pince is kinyitja kapuját, ahol forralt borral, friss tepertővel, ropogós kenyérrel, és télies lounge zenével várják majd a vendégeket. A Nádler pince is csatlakozik a programhoz, ahol különböző forró italokkal, téli falatkákkal, valamint fergeteges hangulatú karaokéval várják az énekelni vágyó kvaterkázókat.

A programokon való részvétel ingyenes.

További részletek: https://mizuborsod.hu/esemenyek/avasi-kvaterka-avasi-forraltsagok/