Kezdőlap Uncategorized

Páratlan összefogással valósul meg a Győri kapu disznótorral és kézműves vásárral tarkított Farsangi Ünnepvárója

Korábban már beszámoltunk arról, hogy február 8-án, szombaton 9 órai kezdettel kerül sor a Győri kapuban, az Ifjúsági Sportpályán a II. Győria kapui Disznótoros farsangi ünnepváró  rendezvényre.
(Erről itt olvashatnak: https://mizuborsod.hu/farsangi-unnepvaras-es-disznotor-a-gyori-kapuban/ )

Január 30-án, a szervezők sajtótájékoztatót tartottak a Polgármesteri Hivatalban, amin megjelentek a főszervező, az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület munkatársai, a megvalósításban résztvevő önkénteseinek képviselői, a Győri kapu városrész önkormányzati képviselői, Deák Bárdos Mihály, Erdei Sándor Zsolt, Dr. Nagy Ákos és Dr. Simon Gábor, akik a program támogatói is egyben, valamint a múlt évben elindított esemény egyik kezdeményezője, Hollósy András képviselő is.
A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, álló emberek, öltöny és belső térLichtenstein Raymond, az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület által létrehozott Kapuzörgető projekt szakmai vezetője tájékoztatta a megjelenteket a program részleteiről. A disznótor mellett kézműves vásárral is kedveskednek a látogatóknak. 9-től 15 óráig tart a rendezvény. A múlt évhez képest idén kibővített szolgáltatásokkal és a megnövekedett igény miatt többféle húsáruval várják majd a vendégeket. A program három fő pilléren nyugszik, a városrészben élő embereken, akik saját munkájukat fektetik be a programba, az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesületen, és az Önkormányzaton, hiszen a városrész mind a négy képviselője örömmel csatlakozott a programhoz támogatóként.

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, álló emberek, öltöny és belső tér Szavaihoz csatlakozott Hollósy András, aki elmondta, hogy szüleink nagyszüleink idejében természetesek voltak ezek a programok, a disznótorok, főleg a falusi környezetben, és ezt próbálják feleleveníteni városi keretek között.
A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember és álló emberek
Dr. Simon Gábor, Deák Bárdos Mihály és és Dr. Nagy Ákos képviselő urak meginvitálták a lakosságot és mindenkit biztosítottak arról, hogy noha más más politikai oldalon állnak és sok mindenben nem értenek egyet, de abban közös az álláspont, hogy szükség van az efféle közösségi programokra és örömmel támogatják az ilyen rendezvényeket. Erdei Sándor Zsolt hozzátette, hogy természetesen egyéb városrészekből sőt más településekről is szeretettel várják a vendégeket.
A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, álló emberek, öltöny és belső tér

A sajtótájékoztatót összefoglalva elmondható: öröm látni egy olyan, alulról jövő kezdeményezést, amelyet politikai oldaltól függetlenül minden képviselő egyaránt támogat, példát mutatván ezzel egyéb városrészeknek is.

Múlt évben mi is ott voltunk az Ifipályán, a hagyományteremtő rendezvényen. A szervezők már ott is elmondták, hogy saját tapasztalataik alapján és meghallgatván az emberek véleményét a jövő évi programban amin csak lehet javítani fognak, hiszen a várhatónál is nagyobb volt az érdeklődés, aminek nagyon örültek.

Hogy milyen újdonságokkal készülnek hamarosan kiderül, február 8-án találkozunk az Ifipályán! Mi is ott leszünk 😀

Néhány kép a múlt évi programról:
A képen a következők lehetnek: ételA képen a következők lehetnek: 3 ember, , mosolygó emberek, álló emberek, szakáll és túra/szabadtériA képen a következők lehetnek: ételA képen a következők lehetnek: 3 ember, evő emberek, ülő emberek, étel és túra/szabadtériA képen a következők lehetnek: 5 ember, ülő emberek, túra/szabadtéri és ételA képen a következők lehetnek: 4 ember, álló emberek, fa, asztal és túra/szabadtériA képen a következők lehetnek: 1 személy, túra/szabadtéri