Életveszélyt okozó testi sértés bűntette a vád.

A vádlott 2021. januárjának közepén, az esti órákban együtt italozott Ózdon a barátaival, majd egy korábbi nézeteltérésen felháborodva, megüzente egy, a szomszéd társasághoz tartozó férfinak, hogy rendezzék a problémát. Ennek eredményeképpen az ő társasága és a szomszédban lévő férfiak vitatkozni kezdtek, majd a vádlott azon kihívására, hogy bokszolják le a sérelmét, a két társaság – összesen kilenc férfi – valamennyi tagja seprűnyéllel, teleszkópos bottal, kerítésléccel, szerszámnyéllel és baseballütővel felfegyverkezve, a nyílt utcán összeverekedett és egymást ütlegelték.

A vádlott a konfliktus során a nála lévő 10 cm pengehosszúságú bicskával egy férfit a vállán, illetőleg a mellén megszúrt, míg egy másik férfit hátba szúrt. Ez utóbbi szúrás 8 napon belül gyógyuló, azonban az elkövetés eszköze és a megszúrt testtájék miatt a szúrás alkalmas volt 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására.

A másik sértett sérelmére elkövetett, a mellüreget megnyitó szúrás következményeként léggyülem alakult ki, amely közvetetten életveszélyes állapotot idézett elő.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt a büntetlen előéletű, 28 éves vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, a bicska elkobzásával.