Kezdőlap Uncategorized

Túl a 3 és fél millión

Az aktuális adatok szerint 3 508 846 fő már megkapta legalább az első oltását, közülük 1 490 478-an már a másodikat is. Ennek is köszönhető, hogy javulnak a számok.

Egyre többen vannak a regisztrált gyógyultak, jelenleg 474 147 fő. Az aktív fertőzöttek száma pedig 264 039 főre csökkent. A kórházakban is kevesebben vannak koronavírus fertőzéssel, 7177 beteg szorul ápolásra, közülük 844-en vannak lélegeztetőgépen. Elhunyt 207 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 26 208 főre emelkedett. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a COVID-19 fertőzöttek száma 43 018 főre nőtt.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli nyilatkozatában bejelentette a 4 millió beoltott után várható újraindítás lépéseit is: megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk. Nyithatnak a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, az éttermek belső helyiségei is : https://mizuborsod.hu/?p=42304&preview=true

És persze ne feledjük a mai naptól elindult az online oltási időpontfoglaló:  https://www.eeszt.gov.hu

forrás: koronavirus.gov.hu

Az időpontfoglaló most kifejezetten a jövő heti Sinopharm vakcinával történő oltásra van nyitva. Aki már korábban regisztrált bármely, a számára megfelelő kórházi oltópontra tud időpontot foglalni hétfő, kedd és szerdai napokra.

forrás: http://koronavirus.gov.hu