Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

USB töltő az ülőhelynél?! – Tovább fiatalodik a Volánbusz flottája

A Kravtex Kft. 55 darab Credobus Inovell 12, az Omnibus Hungária Kft. 32 darab Mercedes-Benz Intouro M típusú járművet szállít, így újabb, összesen csaknem 5,4 milliárd forint értékű buszok forgalomba állításával folytatódik a Volánbusz jármű-fiatalítási programja. 

A Volánbusz közleménye azt írja, a Mosonmagyaróváron és Győrben gyártott buszok a flottában megbízható típusnak számítanak. Az 55 Credobus Inovell 12-es modellek átadásával a Kravtex-Kühne Csoport 12 méteres, normálpadlós autóbuszainak száma megközelíti majd az ezret a társaságnál. A kéttengelyes, szóló kivitelű, Euro 6 D környezetvédelmi besorolású járművek 73 utas szállítására alkalmasak. Klímával, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztató berendezéssel, valamint az üléseken USB-töltőpontokkal is rendelkeznek. A Kravtex Kft. a buszokat már szeptember-október folyamán átadja. 

Az Omnibus Hungária Kft. a 3 darabos opciós mennyiséggel együtt 32 darab távolsági, helyközi forgalmat kiszolgáló, Mercedes-Benz Intouro M típusú járművel fiatalítja a Volánbusz flottáját. Ez az autóbuszflotta 2022. év elejétől érvényes Euro 6 E környezetvédelmi besorolású motorral készül, a járművek 73 utast szállíthatnak, rendelkeznek vírusellenes aktív szűrővel felszerelt légkondicionáló berendezéssel, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztató berendezéssel és USB-töltőpontokkal. Az új buszok országszerte szállítják majd a Volánbusz utasait