Kezdőlap Uncategorized

Utoljára láthatók : Tarzan és a Tini Nindzsák

Két nagy nyári blockbuster ma utoljára látható a Művészetek Házában !

Tini Nindzsa Teknőcök: Elő az árnyékból nagyon fog tetszeni a mutáns kis hősök rajongóinak, de  ugyanígy bejön mindenkinek, aki szereti a látványos, humoros akciófilmeket.

tmnt-2
Bebop és Rocksteady

Michelangelo, Donatello, Leonardo és Raphael no meg April O’Neil (Megan Fox), Vern Fenwick (Will Arnett) és (végre valahára) a hokimaszkos igazságosztó, Casey Jones (Stephen Amell) küzdenek meg a szupergonosz Zúzóval, Beboppal és Rocksteadyvel (EZ AZ !!!) és egy másik dimenzióból érkező idegennel, aki le akarja zúzni bolygónkat. Többet nem is érdemes elárulni a sztoriról, aki igazi nyári látványos, az agyat kevésbé, a látóidegeinket annál inkább lekötő filmre vágyik, az igazán remekül fog szórakozni.

Tarzan_All_Story
Tarzan első kiadás !

Edgar Rice Burroughs leghíresebb regényhőse Tarzan 1912-től töretlen népszerűségnek örvend, eddig is számos filmes feldolgozás született a műből (szívünkhöz talán a magyar Johnny Weissmüller áll legközelebb, de a kisgyermekek és szüleik a Disney féle Tarzant is nagyon komálják), de ez a mostani mindennél látványosabb, monumentálisabb alkotás.

Johnny-Weissmuller-and-Frances-Gifford-in-Tarzan-Triumphs-1943-RKO
Johnny Weissmüller

A Tarzan legendája idején a főhős már nem a dzsungelben ugra-bugrál liánról-liánra, hanem Londonban élvezi kiváltságos életét, hiszen ő John Clayton (Alexander Skarsgard a skandináv macsó megformálásában), Greystoke lordja, aki szépséges hitvesével, Jane Porterral (Margot Robbie nemcsak gyönyörű, de jó színésznő is) éldegél hatalmas kastélyában. Kormányának felkérésére és egy titokzatos amerikai unszolására (Samuel L. Jackson remek, mint mindig) vállalja, hogy visszatér Kongóba, ahol a balga belgák valami rosszaságra készülnek bizonyos Léon Rom (Chrisoph Waltz – könyörgöm, adjanak neki egy pozitív karaktert) vezetésével. Többet nem kell elárulni, aki látványos kalandfilmre vágyik, megtalálja számítását.

14497513084325213_800x600 Tarzan-legendaja-2

A két filmben a príma kivitelezés mellett közös az is, hogy mindkettőben napjaink talán két leggyönyörűbb színésznője szerepel, a Tini Nindzsákat Megan Fox erősíti, míg Tarzan oldalán  Margot Robbie bűvöl el minket.

c0d34-29502c1f00000578-3108694-image-m-75_1433312960389 04-margot-robbie-vogue-july-2016

Tini Nindzsa Teknőcök: Elő az árnyékból  (12) (Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows)
3D
színes, magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték, 112 perc, 2016
Rendező: Dave Green
Szereplők: Alan Ritchson, Noel Fisher, Johnny Knoxville, Jeremy Howard, Tony Shalhoub, Megan Fox, Stephen Amell, Brian Tee, William Fichtner, Jane Wu, Stephen Farrelly, Gary Anthony Williams
VETÍTÉS : Uránia terem : 15:30
Előzetes :

Tarzan legendája  (12) (The Legend of Tarzan)
3D

színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 109 perc, 2016
Rendező: David Yates
Szereplők: Alexander Skarsgard, Margot Robbie, Christoph Waltz, Samuel L. Jackson, Casper Crump, John Hurt, Djimon Hounsou

VETÍTÉS : Uránia terem : 17:45
Előzetes :
https://www.youtube.com/watch?v=reZi1CDIYmo