Kezdőlap Uncategorized

Várhatóan 16 ezer oltást adnak be a helyi oltóponton

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház honlapjának tájékoztatása szerint az intézmény csaknem 16 ezer állampolgárt olt majd be COVID-19 elleni védőoltással április 26-, 27- és 28-án.

Az oltásra https://www.eeszt.gov.hu webfelületen lehet előzetesen regisztrálni illetve a háziorvosok is sokakat küldenek majd az oltópontokra.

A gördülékeny haladás érdekében, aki csak teheti, a kórházat ne gépkocsival közelítse meg. Honlapjukon ugyan kiemelték, hogy a rendőrség közreműködésével mindent megtesznek annak érdekében, hogy a parkolásról gondoskodjanak, mégis ha nem okoz nagy gondot, használjuk inkább a tömegközlekedési eszközöket. Viszont ha szeretnénk bent parkolni, akkor jó, ha észben tartjuk, hogy az intézmény területén a fő utat egyirányúsítják erre az alkalomra. Behajtani a Blaskovics utca felől lehet, távozni pedig a Sajószentpéter felé lévő északi kijáraton.

Az intézmény területére történő belépést követően egyébként betegirányítók és katonák kísérik majd az oltópontra a pácienseket. A megadott időpont előtt leghamarabb 15 perccel korábban érdemes érkezni. Mindannyiunk érdeke, hogy az oltás szépen haladjon, ne legyen torlódás illetve ne alakulhasson ki nagyobb tömeg.

A végére még egy rendkívüli hír: a kórházi oltópont ezen a hétvégén már túl lesz a 100 ezredik oltáson. Itt Borsodban tehát ezen a területen is remekül alakulnak a számok.