Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Végre a vádlottak padján a szalonnai gyilkosok

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és szexuális erőszak miatt emeltek vádat a 4 férfi ellen  – tájékoztatta az MTI-t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

Az elkövetők 2019. november elején Szalonnán az esti órákban találkoztak egyikük házában, és ott eszelték ki, hogy pénzt szereznek a szemközti házban egyedül élő 85 éves nőtől. Amikor besötétedett, átmentek a szomszédba, ahová a nyitott kertkapunk keresztül, gond nélkül bejutottak. Egyikük magával vitt egy félméteres tömör vasdarabot.

Hátulról rátámadtak az idős asszonyra, és legalább négyszer fejen ütötték. A sértett a földre esett, de a vádlottak nem hagyták abba a bántalmazását, a fejét és az arcát ütlegelték igen nagy erővel. Az eszméletlen állapotban lévő nő sérelmére az egyik vádlott szexuális cselekményt végzett.

A vádlottak ezután pénz után kutattak, és azt egyelőre nem tudni, hogy mennyivel távoztak.

Az átlagosat meghaladó testi, lelki gyötrelemmel járó bántalmazás következtében a sértett a helyszínen meghalt.

Az ügyészség a letartóztatásban lévők közül három vádlottra életfogytig tartó fegyházbüntetés, egy vádlottra határozott tartamú fegyházbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

 

MTI