Kezdőlap Uncategorized

Zene és nyári idő vár minket Miskolc város napján

Idén a legjobbkor köszönt be a nyár. A meteorológusok szerint ugyanis jövőhéten már akár 28 fokot is mérhetünk, ez pedig kedvez a szabadtéri programoknak, amikből akad bőven. Ráadásul senkit sem hibáztatunk, ha jelen helyzetben még mindig nagyobb biztonságban érzi magát a szabadban.

Ebben az évben 1 nappal korábban kezdünk. Miskolc város napja ugyan május 11-én van, de a Miskolci Szimfonikus Zenekar már hétfőn, május 10-én vár minket a Jókai lakótelepen, a Malom előtti téren ad egy mini-koncertet. Ezt megismétlik szerdán a Vörösmarty lakótelepen a régi Mesecukrászda mögött, pénteken pedig a kórház területén, a Csillagpont épülete előtti téren zenélnek. Mindegyik előadás délelőtt 11 órakor kezdődik majd.

Mini-koncertet adnak a zeneiskolások is Miskolc város napján, május 11-én láthatjuk őket. A belváros több pontján is ott lesznek, a Szent István téren, az Erzsébet téren, a Színház jegypénztára előtt és a Villanyrendőrnél, 45 perces váltásokban.

Részemről alig várom, hogy városunk tehetséges előadói színt vigyenek az eseménytelen hétköznapokba. Persze a nyári idő is jót tesz majd a közérzetünknek.