Kezdőlap Uncategorized

“Te vagy a mi Annácskánk?” – Villáminterjú Sztankovics Annával

Sztankovics Annával tavaly nyáron beszélgettünk utoljára, amikor is olimpiai kvótát szerzett, mint első miskolci úszó. Az élet nem állt meg, Anna továbbra is folytatta a kemény munkát, aminek meg is lett az eredménye. Egy héttel ezelőtt hirdették ki az év sportolója eredményeket, ahol első helyen végzett női felnőtt kategóriában. Először is gratulálunk a Mizu Miskolc nevében!

– Mit jelent számodra ez az elismerés?

Pont a díjátadó előtti nap az uszodában edzés közben megszólított egy nagyon kedves Úr. Csak annyit kérdezett tőlem, hogy “Te vagy a mi Annácskánk?”. Ez nagyon megható volt számomra és ez a díj is hasonló érzésekkel tölt el. Két és fél éve belecsöppentünk a miskolci életbe, egy közösségbe, akik első pillanattól fogva mindenbe segítségünkre vannak,  nélkülük nem is tudom mit csinálnék. Persze, nem hagyhatom ki a Prémium Média & Sport Management Zrt-t, valamint a PNGN Kft-t, t akik a Nissan Balogh-al együtt támogatják a pályafutásom! Annyi szeretetet kaptam ebben a rövid időben, hogy szeretnék visszaadni ebből egy kicsit az eredményeimmel mindenkinek, aki szurkol nekem. Ezt a díjat se érdemelhettem volna ki nélkülük!

– Hogyan telnek most a napjaid? Van időd egy kis pihenésre, lelki feltöltődésre?

Innentől kezdve elég sűrű programunk lesz, úgyhogy próbálok minden szabad percet kiélvezni. Az egyetemen a második félév is elkezdődött, úgyhogy jelenleg az számít a legnagyobb feltöltődésemnek a sport mellett, az egyetem mellett pedig a sport.

– Izgulhatunk-e az olimpia előtt valamilyen versenyen érted?

Pár nap múlva, február utolsó hétvégéjén Madridba utazunk egy felkészülési versenyre, aztán pedig már a nyakunkon lesz a márciusi országos bajnokság illetve a májusi budapesti Európa-bajnokság. Kettőt pillantás lesz az egész szezon olyan gyorsan következnek egymás után a fontos állomások.

– Hogyan készülsz Tokióra? Van valami speciális edzésrend/étrend, amivel ráhangolódsz az olimpiára?

Furán hangzik de az utóbbi két évben kezdem érezni, hogy azért nem vagyok már 10 éves, így egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni az edzések közötti regenerációra. Most már abszolút lehet azt mondani, hogy az élsport 24 órás “munka” számomra.  Az étkezésekre egy ideje már tudatosan figyelünk, egy előre megírt étrendet követek. Ezen kívül pedig keressük a lehetőségeket a regenerációs protokollok beiktatására, mert a mai világban elengedhetetlen egy jó masszőr és gyógytornász munkája a sportolói programokban.

Köszönjük szépen, és minden miskolci nevében további sok sikert kívánunk!