Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy film  a küzdelemről, kitartásról, fájdalomról, álmokról és sikerekről. A Szilágyi Áron olimpiai bajnokról szóló portréfilmet a magyar főkonzulátuson mutatták be. Az eseményen az Egyesült Államok vívószövetségének vezetője és amerikai sportolók is részt vettek.

Tehetséggondozó műhelyekbe látogatott Szilágyi

A háromszoros olimpiai bajnok kardozó, a magyar tehetség nagykövete vívóklubokban találkozott fiatal sportolókkal, majd látogatást tett az olimpiai bronzérmes vívó Peter Westbrook alapítványnál. Az alapítvány a hátrányos helyzetű gyerekek társadalmi integrációját segíti a sport, a vívás által.

"A sport örömforrás, közösségépítő, integrációs eszköz, azoknak a tehetségeknek pedig, akik akár már egész fiatal korban megmutatják talentumukat, egy kibontakozási lehetőség"

fogalmazott Szilágyi Áron.

Sikerek és kudarcok mozivásznon

Az "Egy mindenkiért" rendezője Muhi András Pires. A portré- és sportdokumentumfilm, az ember mellett az érzésekre, élményekre is koncentrál, amelyeken egy élsportoló keresztülmegy a sikerek és kudarcok által. 

"A tehetséggondozást tekintve az amerikaiaktól és mindenekelőtt a Peter Westbrook Alapítványtól azt érdemes megtanulni, ahogyan a vívást a társadalmi integráció eszközeként használják"

– mondja a rendező.

Ikonok találkozása

Szilágyi Áron látogatása alatt találkozott régi barátjával és ellenfelével, Daryl Homerrel, akivel a riói olimpiai döntőt vívta. Ő szintén az alapítvány vívóterméből indult el. Azt vallja, élete másképp alakult volna, ha nincs ez a közösség és nem tud kiszakadni a bronxi közegbl. 

A New York-i látogatás és filmbemutató része a tehetségfejlesztésről szóló nemzetközi körútnak, amelynek során Kassán, Nagyváradon, Kolozsváron, Buenos Airesben, Berlinben, Madridban, Rómában és Londonban is levetítették, illetve levetítik a filmet.

kép: kultura.hu