A filmbe illő terv csúfos véget ért.
A római rendőrség közleménye szerint egy négytagú bűnbanda nagyszabású rablást tervezett a hétvégére, amikor az olasz fővárosban a Ferragosto állami ünnep miatt viszonylagos nyugalom honol.
A hatóságok sajtóosztálya szerint a bankrablást egy alagúton keresztül – felújításnak álcázva – szerették volna végrehajtani a bűnözők, azonban hiba csúszott a terveikbe, mivel az alagútrendszer beomlott, az egyik tag pedig bennrekedt.
A mentőakció nyolc órán keresztül tartott, a férfit végül kiszabadították és a San Camillo kórházba szállították, a banda két tagját pedig azóta letartóztatták, ők megpróbáltak elmenekülni a helyszínről. 
Mindketten tagadják, hogy közük lenne a romok alól kimentett férfihoz, állításuk szerint ugyanis csak elhaladtak a terület mellett, amikor a bajba került férfi segítséget kért tőlük, akihez mentőt is hívtak, mielőtt távoztak volna.
Carmine Pascarosa, aki az autóban letartóztatott két férfit képviseli, a CNN-nek elmondta, hogy a párost letartóztatásnak való ellenállással vádolják, de jelenleg még nem folyik ellenük nyomozás más bűncselekmény miatt.