Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Nemrég nyílt grandiózus fénykiállítás Rómában, amelyben a néző is a produkció aktív résztvevőjévé válik.

Szív királynő, Vigyor kandúr (Cheshire), Bolond Kalapos, Hernyó úr és Kerge nyúl is megelevenedik abban a zenés fényjátékban, amelynek egy csodálatos római kert, a Giardino delle Cascate nyújt otthont. Minden idők egyik legismertebb meséjét ezúttal nem filmvászonra vagy színpadra álmodták. A túlméretezett díszletek között mi is Csodaországban érezhetjük magunkat, ahol a treff kettes és treff hármas kártyalapok piros kesztyűben és piros cipőben kelnek Szív királynő védelmére, és a szemüveges, vörös mellényes Fehér nyúl éppen Csodaország palotájához rohan, aggódva, hogy elkésik. 

A Lux Eventi művészeti projektjében a több méter magas fényinstallációk terébe lépnek be a maguk teljes valójában a színészek, táncosok és maguk a látogatók is. Ez az élmény nem a passzív műélvezetről szól: a szó szerint megelevenedő mesében szerepet kap az esetlegesség és a létrejövő interakciók, amelyeknek mi is a részesei vagyunk.

A fényinstalláció naplemente után megvilágítja a római botanikus kertet, a zenés produkcióban pedig a színészek vezetik a minden este máshogyan alakuló eseményeket. A Giardino delle Cascate egészen szeptember közepéig különleges nyitvatartással vár, kivételesen ugyanis este 7-től hajnali 2-ig látogatható a kert.

Alice és Csodaország nélkül is mesebeli hely a Giardino delle Cascate, amely az év minden szakában ajánlott program Rómában. Ha a zenés fényjátékra volna kíváncsiak, szeptember 17-ig az esti és éjszakai órákban veszhetünk el Lewis Carroll 3D-ben is testet öltött meseklasszikusában.