Kezdőlap BORSOD Borsod - Gazdaság

Harminckilenc új autóbuszt állított forgalomba vármegyénkben a Volánbusz

A Volvo és Credobus típusú, szóló és csuklós járművek beszerzési értéke nettó 3,8 milliárd forint volt – közölte a közlekedési társaság.

A Volánbusz öt éve tartó jármű-fiatalítási programja keretében 2022-ig 89 új autóbusz érkezett a vármegye 401-es járműállományába. A társaság 2018 óta a vármegye állományának már csaknem egyharmadát lecserélte, az új beszerzésnek köszönhetően a járműállomány közel tíz százaléka újult meg, átlagéletkoruk 16,5 évről 15,4 évre csökkent – írják közleményükben.

A két Volvo 8900, az öt Credobus Econell 12 típusú szóló, valamint 32 Credobus Econell 18 Next típusú csuklós autóbusz az elmúlt hetekben állt forgalomba vármegyénkben.

A nagy befogadóképességű, szóló kivitelű Volvókkal Miskolc vonzáskörzetében, a szóló Credobusokkal Edelény, Kazincbarcika és Szerencs, míg a csuklós járművekkel – csaknem kéttucatnyi helyközi viszonylaton – Miskolc, Kazincbarcika és Szerencs térségében lehet utazni.

Folyamatosan megújuló és korszerűsödő járműállományával a Volánbusz 2022-ben csaknem 540 millió utazást bonyolított le országszerte, míg Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 20 millió utazásról gondoskodott 288 autóbuszvonalon. A térségben szolgálatot teljesítő 748 fő autóbusz-vezető éves szinten 1,15 millió járatot közlekedtet a vármegye útjain – olvasható a Volánbusz közleményében.