Rendhagyó módon júliusban két olyan városnézést is szervez a Tourinform Miskolc, amely külső városrészbe vezet.

A múlt heti martinkertvárosi séta után ezen a szombaton a Vasgyár városrész néhány érdekességével ismerkedhetnek meg a Munkástróntól a templomokig című séta részvevői. Megtudhatják, hogy került egy színész szobra a vasgyári parkba, miért volt egységesen a tégla a környék építőanyaga és hol láthatunk rozsdamentes acélból készült markolót. A résztvevők elsétálnak mindhárom vasgyári templomhoz, és ellátogatnak a Factory Sport Arénába is.

A vasgyári garantált séta július 29-én, szombaton 10 órakor indul az Újgyőri főtéren található Munkástróntól. Jegyvásárlás indulás előtt a helyszínen az idegenvezetőnél – kizárólag készpénzzel. Természetesen a sétabérletek is felhasználhatók.

A belvárosi tematikus séták mellett nagyon sikeres volt idén a Tourinform iroda lillafüredi és miskolctapolcai városnézése is. A programsorozat folytatódik; a következő hónapokban ismét lesz garantált séta Görömbölyön és az Egyetemvárosban – mindkettő új elemekkel és aktualitásokkal kiegészítve. Augusztus utolsó szombatján pedig még egy teljesen új helyszín, Pereces érdekességeit is felfedezhetik a Tourinform idegenvezetőivel.