Kezdőlap BORSOD Borsod - Gazdaság

A bringások is átvették az Y-hidat

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elkészült a miskolci Y-híd kerékpáros hídja és kerékpárútja.

A 430 méter hosszú kerékpárúttal befejeződött a tavaly átadott Y-híd környezetének megépítése, így már minden közlekedési módon biztonságossá vált Miskolc egyik  legösszetettebb közlekedési csomópontja.    

A tavaly decemberben elkészült, a korábbi szintbeli vasúti kereszteződést kiváltó közúti felüljáró összeköttetést biztosít Szirma, a Martinkertváros és a belváros között, tehermentesítve a belvárosi utakat. A nettó 15,5 milliárd forint értékű komplex hídberuházással megszűntek a csúcsidőben tapasztalható torlódások és könnyebben elérhetővé vált a Tiszai pályaudvar.

Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője az átadón elmondta, Miskolc történetének egyik legnagyobb infrastrukturális fejlesztése fejeződött be, az első ütemhez kapcsolódó valamennyi beruházás elkészült. Ugyan a Kisfaludy utcát érintő beruházás és a kerékpárút sem szerepelt az eredeti tervekben, de a kivitelező és a minisztérium a lakossági javaslatokat meghallgatva megvalósította ezeket.

(Forrás/fotók: MTI/Vajda János)