Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Scotland Yard számolt be arról, hogy a Buckingham-palotában tartózkodó rendőrök szombaton hajnali 1 óra 25 perckor észlelték, hogy valami felmászott a palota melletti egyik falra, majd beugrott a palotával szomszédos Royal Mews területére, vagyis a brit királyi család lovasistállóinak területére.

A Sky News jelentése szerint a Metropolitan Police nem sokkal később már arról jelentett, hogy a betolakodó egy férfi volt, akit birtokháborítással vádoltak meg, amiért felmászott a falra, majd beugrott a királyi lovasistállók területére.

A rendőrség megosztotta, 25 éves Awad Rovalino ellen az incidens során gépjárműből elkövetett lopás kísérlete miatt is vádat emeltek, tettei miatt pedig hétfőn kell megjelennie a Westminster Magistrates’ Court előtt.

Az ügy kapcsán végül a Buckingham-palota megerősítette, hogy a királyi család egyetlen tagja sem tartózkodott a rezidencián. Az azonban rejtély, hogy a férfi miért mászott fel a falon, s miért ugrott be egy szigorúan őrzött területre.