Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Simon McBride 2022 szeptemberében vette át hivatalosan is Steve Morse helyét a Deep Purple-ben, ahol messze ő a legfiatalabb a maga 44 évével, és ez a generációs különbség a felszerelések használatánál is kiütközött.
 
"Meglepett, hogy milyen régimódiak. Nem hajlandók Kemper erősítőket vagy bármiféle digitális cuccot használni, sőt, az ilyesmi konkrétan szitokszónak számít náluk. Emiatt két sorban állnak az erősítők, vagy talán háromban is, de én a magam részéről kettőnél meghúztam a határt. Egyszerűen nincs szükségem többre."
 
A gitáros azt is elárulta, hogy izgul-e, amiért ekkora nevek mellett áll a színpadon: "most már nem, de eleinte nagyon izgultam, mert magam mellett Ian Gillan-t láttam, előttem pedig nagyjából tízezer embert. Szerencsére alapvetően egyszerű riffekről van szó, a kulcs pedig az, hogy eltaláljam a megfelelő tempót. Ha ez megvan, akkor már nincs gond, mert tudom, hogy beszáll Don Airey és Roger Glover is, onnantól pedig minden sínen van."